PCA Brief 2019

Prime Creative Awards är en årlig tävling där du som student får i uppgift att lösa en skarp brief baserat på ett aktuellt problem. Man kan tävla ensam eller i grupp med max 4 stycken deltagare, där det vinnande bidraget får möjlighet till att realisera sin idé i samarbete med Prime och Clear Channel.

I årets upplaga samarbetar vi med mediebolaget Clear Channel. Tävlingen tar utgångpunkt i ”The Out of Home Project” – ett initiativ som lanserades i vintras där Clear Channels nätverk av digitala skärmar i Stockholm användes för att i realtid nå ut till Stockholms hemlösa med information om var de kunde söka skydd vid extrem kyla.

Utomhusreklam anses av många vara viktigare än någonsin. Fler människor bor i städer och med ständigt förändrade medievanor så är utomhusreklam den enda stabila kanalen för att nå en stor publik på kort tid. Skärmarna används mestadels för reklam, men genom den teknik och infrastruktur som Clear Channel har byggt så finns det oändliga möjligheter för företag och organisationer att utveckla innovativa sätt att nå ut samt bidra till att lösa samhällsutmaningar.

Nu får du som studerar möjlighet att tävla om att vara med och utveckla staden för människorna som bor i den. På riktigt.

Den 11 april har vi briefsläpp. Då presenteras den information ni behöver för att själva få skapa en riktig lösning på ett riktigt problem som finns i vårt samhälle. Samtliga bidrag kommer att bedömas av en jury och vinsten består i, utöver 15 000 kr, en möjlighet till att förverkliga sin idé och nå ut till miljoner människor genom Clear Channels digitala skärmar.

Kan du inte närvara på Briefsläppet anmäl dig även då genom nedan länk så skickar vi briefen till dig!

www.clearchannel.se
https://outofhome.webflow.io/