Close

Coronainfo

  • news

Att Coronakrisen påverkar samhället i stort är nu ett faktum. Vi märker av en stor samhällelig oro och ett stort informationsbehov som får till följd att många ställs inför både kommunikativa och affärsmässiga beslut med tighta deadlines på grund av krisen. Vi finns här och försöker hjälpa så gott vi kan.

 

 

Prenumerera på Prime & United Minds dagliga omvärldsbevakning

Just nu erbjuder nu Prime en daglig omvärldsbevakning som du utan kostnad kan ta del av. Omvärldsrapporterna sammanställs från tillförlitliga källor och skickas ut tre gånger om dagen, det första kl 10.00 och därefter kl 18.00 och 21.00.

Rapporterna syftar till att ge en övergripande bild av läget och innehåller de största händelserna i Europa och Sverige, de viktigaste beslut som kommunicerats från myndigheter och de senaste nyheterna från större verksamheter och företag.

Vi fokuserar på att i största möjliga mån sammanställa information från förstahandskällor. Vi kompletterar även med att följa nyhetsflöden från svensk dagspress och public service, den informationen är ofta också lättare att ta till sig än pressmeddelanden från förstahandskällor.

Sedan följer vi även Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Krisinformation.se, Regeringen.se och WHO. För internationella nyheter som inte täcks in av ovan följer vi bland annat Reuters och en mängd lokala nyhetsbyråer som vi anpassar efter hur läget utvecklas och vad som händer på olika platser i världen.

Varje fredag skickar vi även ut en rapport med djupare analys och ett mer internationellt perspektiv, på engelska. Målet är att försöka ge en bredare inblick i de utmaningar som olika sektorer i det globala samhället möter på grund av pandemin. Den senaste rapporten finns tillgänglig för nedladdning här.

 

Anmäl dig till omvärldsbevakningen här nedan:

Ladda ner vårt informationskit för intern- och externkommunikation

I det fall vi kan underlätta något i informationsgivningsarbetet har vi lagt upp material här för gratis nedladdning. Informationsmaterialet innehåller exempel på hur intern- och externinformation kan se ut och vi uppdaterar dem löpande allteftersom myndigheternas rekommendationer ändras.

I nuläget har vi tagit fram en guide på hur man kan organisera arbetet nu då det råder stort informationsbehov, samt exempelmail till medarbetare och kunder där man informerar om tillfälliga riktlinjer under coronaperioden. Du kan ladda ner materialet här(alternativt ladda ner som en zip-fil).

Vid frågor om hur ni anpassar materialet till er organisation eller rådgivning givet det rådande läget, kontakta Primes kristeam: Charlie Stjernberg, Hampus Knutsson och Filippa Bolz.

 

Primes Kristeam – redo 24/7

Med anledning av rådande Coronakris vet vi att många står inför både affärsmässiga och kommunikativa beslut. I sådana tider kan det vara skönt med ett externt perspektiv och bollplank. Vi förstår också att man inte hinner med, känner sig översköljd av mediernas ständiga rapportering och att det råder stor ovisshet och stress. Vi finns här och hjälper till så gott vi kan. Vårt kristeam omvärldsbevakar, har extra beredskap och finns tillgängliga 24/7. Du når dem på kontaktuppgifterna här nedan:

 

Charlie Stjernberg
charlie.stjernberg@primegroup.com
tel. +46 (0)70 341 46 18

Hampus Knutsson
hampus.knutsson@primegroup.com
tel. +46 (0)70 811 98 04